Professzionális kártevőirtás                      Budapest   Tel.: 0670-433-0538   email: gutitamas@irtoma.hu

Főoldal

Szolgáltatások
Csótányirtás Rágcsálóirtás Ágyi poloskairtás Hangyairtás Darázsirtás Egyéb rovarok irtása HACCP rendszer támogatása

Árak

Kapcsolat

Patkány tudástár

A patkányirtás
Hogy néz ki, hogyan él apatkány?
A patkány szaporodása
A patkány kártétele

Ha szakszerű patkányirtás és tanács amire szüksége van, hívjon most. Budapesten és Pest megyében patkányirtás garanciálisan.

Ugrás az oldal tetejére

Hogy néz ki, hogyan él a patkány?

A patkányokat két csoport lehet osztani Magyarországi előfordulásuk szerint, a két faj a vándor patkány és a házi patkány.

A vándor patkány22-30 cm hosszú szürkésbarna, farka rövidebb, mint a testhossza és vastag. Fészkét általában földben építi ki vízhez közel, szennyvízcsatornák mellett, szeméttelepek közelében illetve épületek környékén, elhagyatott lomok, farakások közelében. Általában rágásnyomokról illetve ürülékéről lehet felismerni jelenlétét. Továbbá ha a patkány fészke megközelíthető helyen van, akkor az üreg bejárat és a kijárt útvonalak is felismerhetőek. Kitűnően mászik, úszik, nagyon gyanakvó állat a patkány, nem csak az új dolgoktól, de az új ételekkel is bizalmatlan. A patkány éjszakai állat, ritkán megfigyelhető aktivitás közben.

A házi patkány 14-23 cm, háta barnás szürke, hasa sárgás fehér, farka testhosszánál hosszab és vékony. Fészke általában padláson, tető deszkázat mögött padlózat alatt van, tehát épületen belül. Felismerése hasonló a vándor patkányéhoz.

Érdeklődjön vagy rendelje meg a patkányirtást. Budapesten és Pest megyében a patkányirtás garanciális.

Ugrás az oldal tetejére

A patkány szaporodása

A patkányok rendkívül szaporák, a vándor patkányok optimális feltételek között akár 400-500 utódót is világra hozhatnak, ha az időjárás kedvező (enyhe, száraz) akkor egész éven át képesek szaporodni.

Patkányirtás vagy információ ezen az elérhetőségen. Budapesten és Pest megyében a patkányirtás garanciális.

Ugrás az oldal tetejére

A patkány kártétele

A patkány fertőző betegségek kórokozóit terjeszthetik, ürülékükkel és vizeletükkel beszennyezhetik a raktározott élelmiszereket. Elsősorban ezért írja elő rendelet is, hogy a rendszeresen patkányirtás kötelező az élelmiszerrel foglalkozó cégeknél. A patkány további kártétele az életmódjából adódik, rágásával okozhat károkat élelmiszerben, szigetelőanyagokban, elektromos vezetékekben stb.

Keressen fel tanácsért vagy ha meg szeretne szabadulni a patkányoktól. Budapesten és Pest megyében patkányirtás garanciálisan.

Ugrás az oldal tetejére

Főoldal   Szolgáltatások   Árak   Kapcsolat
Legutolsó frissítés: 2012. január 29. Ajánlott felbontás: 1024x768 Honlappal kapcsolatban: kovacsrobert77 kukac gmail pont com