Professzionális kártevőirtás                      Budapest   Tel.: 0670-433-0538   email: gutitamas@irtoma.hu

Főoldal

Szolgáltatások

Csótányirtás Rágcsálóirtás Ágyi poloskairtás Hangyairtás Darázsirtás Egyéb rovarok irtása HACCP rendszer támogatása

Árak

Kapcsolat

Csótány tudástár

A csótányírtás
Hogy néz ki, milyen gyorsan szaporodik a csótány?
Hogyan él a csótány?
Hogyan terjed a csótány?

Hogy néz ki, milyen gyorsan szaporodik a csótány?

Magyarországon legtöbbször a csótányok két faja található meg. Az egyik a német csótány, míg a másik a konyhai csótány.

A német csótány kifejlett egyedei hosszúkás alakúak, 10-15mm hosszúak lehetnek, de a csápjaikkal ez a méret növekdhet. Színe a kifejlett egyednek világos barna , míg az apróbb lárvák sötétbarnák. A nőstények életük folyamán többször hordanak ki csótány petéket petetokjukban, amelyben átlagosan 30 darab pete van. Valamivel kevesebb mint egy hónap múlva a peték kikelnek és ideális körülmények között egy hónap míg a kikelt csótányok is ivarérettek lesznek. Vagyis ha számolunk egy kicsit (egy csótányból egy hónap alatt 30 lesz, majd még egy hónap és akár már 900!), rájöhetünk, mi is az egyik oka, hogy ez a rovar az egyik legkellemetlenebb, de ugyanakkor az egyik legsikeresebb az túlélésben.

A konyhai csótány jóval nagyobb és teltebb a német csótánynál. Nagysága körülbelül 17-30mm, színe pedig feketés barna. Sokkal lassabban fejlődik a német csótánynál, viszont ezt ellensúlyozandó sokkal masszívabb, amit tökéletesen tükröz az irtószereken leírásában lévő, alkamazandó dózis mértéke. Minden egyes professzionális csótány elleni irtószeren fel van tüntetve, hogy konyhai csótány esetén dupla dózis alkalmazandó.

Hívjon most, ha a csótányok kellemetlenkednek Önnél, a csótányirtó jön a csótányok mennek. Budapesten és Pest megyében csótányírtás garanciával magánszemélyeknél, cégeknél, közületeknél.

Ugrás az oldal tetejére

Hogyan él csótány?

A csótány nagyon jó túlélő, mindenevő (tényleg minden!), viszont jól bírja az éhezést. Szomjazást már nem annyira, ezért elsősorban a konyhákban, fürdőkben fordul elő. Emellett rejtőzködő életmódot folytat, elsősorban sötétben aktív. A csótányok ebből kifolyólag rengeteg kórokozót hordoznak, a testükben és testükön is. Ha ezeket a tulajdonságokat összetesszük, megkapjuk azt, amiért rendelet is előírja a csótányok elleni védekezést minden élelmiszerrel kapcsolatos létesítményben (18/1998 Nm rendelet, Járványügyi rendelet)

Hívjon most, ha csótányírtásra van szüksége, akár megelőzésképpen, akár mert azonnal szeretné megszüntetni a csótányok vendéglátását. Budapesten és Pest megyében csótányírtás garanciával magánszemélyeknél, cégeknél, közületeknél.

Ugrás az oldal tetejére

Hogyan terjed a csótány?

Legtöbbször passzív módon, vagyis behurcolással,de nagy számban át is vándorol egyik helyről a másikba.(pl. panellakások esetén)

Szakszerű csótányirtásért hívjon most. Budapesten és Pest megyében csótányírtás garanciával magánszemélyeknél, cégeknél, közületeknél.

Ugrás az oldal tetejére

Csótányirtáshoz - teljesség igénye nékül

Főoldal   Szolgáltatások   Árak   Kapcsolat
Legutolsó frissítés: 2011. szeptember 8. Ajánlott felbontás: 1024x768 Honlappal kapcsolatban: kovacsrobert77 kukac gmail pont com