Professzionális kártevőirtás                      Budapest   Tel.: 0670-433-0538   email: gutitamas@irtoma.hu

Főoldal

Szolgáltatások
Csótányirtás Rágcsálóirtás Ágyi poloskairtás Hangyairtás Darázsirtás Egyéb rovarok irtása HACCP rendszer támogatása

Árak

Kapcsolat

Ágyi poloskairtás garanciával - 24 órán belül Budapesten - fix árakon Hívjon most és megszabadul az undorító poloskáktól! 06 70 433 05 38

Ágyi poloska tudástár

Az ágyi poloska irtása
Hogyan ismerhető fel az ágyi poloska jelenléte?
Hogy néz ki, milyen gyorsan szaporodik az ágyi poloska?
Hogyan él az ágyi poloska?
Hogyan terjed az ágyi poloska?
Hogyan védekezzünk az ágyi poloska ellen?

Szakszerű ágyi poloska írtásért vagy tanácsért hívjon most. Budapesten és Pest megyében ágyi poloska írtás garanciával.

Hogyan ismerhető fel az ágyipoloska jelenléte?

Nagyon jó rejtőzködő képessége miatt egyáltalán nem könnyű megtalálni az ágyi poloskát, azonban van pár jel, amely rovarfertőzöttségre utalhat:

  • -döglött ágyipoloska, illetve ágyi poloska által vedlett bőr
  • -az ágyipoloska csípése és annak hatása sokszor csak később látszódik rajtunk, egyes allergiás esetekben azonban, igencsak látjuk a nyomait–a csípéseket elsősorban a nyak, boka, csukló, kar tájékon keressük, de akárhol előfordulhat
  • -vérpöttyök a huzaton
  • -ágyipoloska ürülék, amelyet általában csoportosan lehet észrevenni–kis fekete pöttyök az ágykeretek alján, matracokon és egyéb búvóhelyeken
  • -ágyipoloska peték (amelyek 1mm nagyságúak) hosszúkás formájúak, krém–fehér színűek
  • -az ágyipoloska szagáról, amely édeskés, azonban ez csak nagy fertőzöttség esetén észlelhető

Hívjon most, ha ágyi poloska keseríti meg az éjszakáit. Budapesten és Pest megyében ágyi poloska írtás garanciával.

Ugrás az oldal tetejére

Hogy néz ki, milyen gyorsan szaporodik az ágyipoloska?

Az ágyipoloska szárnyatlan rovar, lapos testfelépítéssel. A felnőtt (imágó) ágyipoloska vöröses barna, körülbelül 5-6mm nagyságú, azonban vérrel teleszívott állapotban akár 10 mm-es is lehet. Az éhes ágyipoloska nagyságában és alakjában leginkább egy alma magjához hasonlítható.

Az ágyipoloskák nem képesek repülni, azonban ezt rendkívüli gyorsaságukkal ellensúlyozzák. Sőt, ezt a tehetségüket kamatoztatni tudják függőleges felületeken és fejjel lefelé sétálva is.

A nőstény naponta 1-5 petét rak a körülményektől függően. Egy átlagos lakásban, ahol 22 fok körüli a hőmérséklet van, körülbelül 12 nap múlva kelnek ki a petékből a ágyipoloska lárvái. Viszont nyáron, amikor 27 fok körüli hőmérséklet van, akár 6(!) napon belül is kikelhetnek a lárvák. A kikelt lárvák öt fejlődési stádiumon mennek keresztül mire azok is ivarérettek lesznek. Nyári melegben ez a fejlődés akár hatvan nap alatt végbe mehet. Az ágyi poloskák Budapesten és egész Magyarországon növekvő számban jelennek meg, ahogy számos nagy világvárosban is.

Keressen fel tanácsért vagy ha meg szeretne szabadulni az ágyi poloskától. Budapesten és Pest megyében ágyi poloska írtás garanciával.

Ugrás az oldal tetejére

Hogyan él az ágyipoloska?

Az ágyipoloska emberi vérrel táplálkozik, azonban ha sokáig éhezik más emlősök vérét is szívhatja. Szobahőmérsékleten akár 2-3 hónapig is koplalhat, anélkül, hogy elpusztulna. Fénykerülő, tehát az éjszaka leple alatt indul általában táplálkozni (nagyon éhes ágyipoloska akár fényben is elindul zsákmányt keresni!)

Ne tévesszen meg senkit se az ágyipoloska neve, búvóhelye nem csak az ágy körüli területre jellemző, de elsősorban ott kell keresni. Az ágykeret, a matrac, a tapéta, képek, karnis, dugaljak, éjjeli szekrény és a szoba minden területe elképzelhető búvóhely számára, ezért is fontos az alapos felmérés, amely után vihető véghez a szakszerű ágyipoloska irtás.

Érdeklődjön vagy rendelje meg az ágyi poloskairtást. Budapesten és Pest megyében ágyi poloska írtás garanciával.

Ugrás az oldal tetejére

Hogyan terjed az ágyi poloska?

Döntően passzív módon, vagyis behurcolással, ami azt jelenti, hogy bútorral, képpel, faanyaggal, egyéb csomagokkal.

Ágyi poloskairtásért vagy információkért hívjon vagy írjon nekem. Budapesten és Pest megyében ágyi poloska írtás garanciával.

Ugrás az oldal tetejére

Hogyan védekezzünk az ágyi poloska ellen?

A legfontosabb az időben való felismerés és szakember hívása. Azonban van pár jó tanácsom, amit meg lehet fogadni.

A behurcolás ellen úgy tudunk védekezni, hogy leellenőrizzük a behozott bútorokat, egyéb tárgyakat, kutatva a már tárgyalt jeleket. Amennyiben külföldre utazunk (Amerikában, Ausztráliában, Angliában nagyfokú az ágyi poloska fertőzöttség) vagy akár csak Budapestre és más városokba, érdemes átnézni az ágy környékét mielőtt befekszünk egy ismeretlen ágyba. Nem csupán a csípések, hanem az esetleges elhurcolás veszélye miatt.

Vendéglátó-szállásadó szektorban érdemes kioktatni a személyzetet, főként a szobalányokat, mivel nagyon fontos az ágyi poloska fertőzöttség korai felismerése.

Porszívózzunk gyakran, matracokat is beleértve, szegőléceket, ágykeretet stb. és utána a porszívó zsákot és annak tartalmát semmisítsük meg.

Ha már tudjuk, hogy poloskánk van akkor az ágy keretét (belülről, kívülről) egy dupla oldalú ragasztószalaggal ragasszuk körbe – az azon végigvonuló ágyi poloskát megfoghatjuk. De fontos még ehhez a technikához, hogy az ágyat húzzuk el a faltól – ne érintkezzen mással, máshonnan ne jöhessen oda rovar.

Felkapcsolva hagyhatjuk a lámpát is, ugyanis az ágyi poloska fénykerülő. Azonban az éhes ágyi poloskát ez nem állítja meg.

Az ágyi poloska irtása az én feladatom, ezt bízza rám– megrendelőim több mint fele arra panaszkodik, hogy egy vagyont elköltött különböző féle poloskairtószerre, a poloska házilagos irtására, de nem jártak sikerrel.

Szakszerű ágyi poloska írtásért vagy tanácsért hívjon most. Budapesten és Pest megyében ágyi poloska írtás garanciával.

Ugrás az oldal tetejére

Főoldal   Szolgáltatások   Árak   Kapcsolat
Legutolsó frissítés: 2011. július 2. Ajánlott felbontás: 1024x768 Honlappal kapcsolatban: kovacsrobert77 kukac gmail pont com